< >
НачалоВ медиитеНационални медииБСП за България: Ще модернизираме българската армия

БСП за България: Ще модернизираме българската армия

 
+ 0
+ 0
10.03.2017

http://kanal3.bg/

Кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България" се срещнаха с офицери и сержанти от запаса и резерва в Ямбол по покана на председателя на организацията полк. Иван Тодоров.

Основна тема, по която бяха изложени конкретни политики и решения, бе отбрана, сигурност и външна политика.

"По отношение на вътрешната сигурност ние предвиждаме редица мерки, които ще гарантират спокойствието на гражданите, особено в по-малките населени места - засилване на полицейското присъствие, по-добро оборудване, отпускане на повече средства за патрулиране", каза на срещата водачът на листата в региона Кристиан Вигенин.

"Колкото до външната политика и сигурността на страната, трябва да можем да формулираме ясно нашия интерес и да го отстояваме в организациите, в които членуваме. Разширяването на военното присъствие на НАТО в Черно море не е необходимо от гледна точка на сигурността ни, защото не смятаме Русия за заплаха. Партньорите трябва да уважават спецификите на всяка страна-членка", допълни още Вигенин.

За да подкрепи кандидатите на "БСП за България" в срещата се включи Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП и бивш народен представител, с приоритет в работата си- отбраната и въоръжените сили. Той представи основните моменти от предизборната платформа на БСП в сферата на сигурността и отбраната и констатира, че:

"Министерството на отбраната беше дадено под аренда на един човек от земеделска партия и той доведе българската армия до позорно състояние."

Полк. Иван Иванов, почетен председател на Асоциацията на сигурността и отбраната и бивш зам.-министър в правителството на Орешарски, припомни мерките, предприети от тогавашното ръководство на министерството за стабилизиране на сектора.

Неговата констатация е, че за съжаление в момента армията не е в състояние да изпълни задълженията си по Конституция и това се дължи най-вече на двете управления на Борисов.

Водачът на листата Кристиан Вигенин изтъкна, че границата на България ще се пази много активно и стриктно, като трафикантските мрежи, които през последните години се увеличиха, ще бъдат пресечени.

"Нямаме нужда от център за бежанци в Ямболска област, имаме нужда от център, който да бъде на разположение на гранична полиция и на армията, за да имат нормални условия и да бъдат по-ефективни в опазването на границата", подчерта той.

"Модернизацията на българската армия трябва да продължи. Въпреки че участието на България в НАТО дава сигурност, в днешния все по-нестабилен свят, българската армия да бъде достатъчно боеспособна, за да може да защитава страната и да допринася за общата сигурност", очерта Вигенин намеренията на БСП.

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета