< >
НачалоВ медиитеНационални медии
"БСП за България": Демографският срив е системен проблем, който е в основата на всички проблеми
07.03.2017

http://yambol.bsp.bg/

"Демографският срив е системен проблем, който е в основата на всички проблеми. Затова и подходът към него трябва да е системен". Това заяви арх. Даниела Сивкова, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България” в Ямбол, по време на дискусия "Закрила на майчинството – форма за преодоляване на демографския срив в България", организирана от община „Тунджа”, КНСБ – Ямбол, КТ „Подкрепа”- Ямбол, читалища и неправителствени организации. Сивкова добави, че управлението на левицата ще поведе страната ни към изход от този проблем чрез конкретните мерки, заложени в платформата. "Нашата цел е да превърнем страната в желано място за живот на днешните и бъдещите поколения, като се спре задълбочаващата се бедност и доходите на хората гарантират достоен живот”, обясни тя.

Участие в дискусията взеха и Нина Терзиева и Елена Анева от листата на коалицията в Ямбол. Анева, осма в листата на "БСП за България" в Ямбол, разгледа демографския срив, като изтъкна няколко задължителни промени. „Увеличаване на платеното майчинство за отглеждане на деца от 1 до 2 години, майките да вземат детски добавки, без това да бъде обвързано с доходите на семейството и плавно преминаване към семейно подоходно облагане, като се приспадане до 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете”, уточни Елена Анева.

За промяна в правата на майките на деца с увреждания настоява и Нина Терзиева, шеста в листата на "БСП за България" в Ямбол. "Това, което е нужно да се направи, е гледането на дете с увреждания да се отчита за трудов стаж на майката", смята още Терзиева.

По темата за закрила на майчинството говори д-р Милена Ангелова от Европейски икономически и социален комитет. Интересни статистически данни представи и Пенка Илиева, регионален координатор на жените-социалистки за област Ямбол.

Повече
Русия не е заплаха, смята Кристиан Вигенин
06.03.2017
Повече сили на НАТО в Черно море не водят до повече сигурност. За нас Русия не е заплаха. Това обяви водачът на листата на "БСП за България" Кристиан Вигенин на среща с членовете на Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в Ямбол
Повече
Антифашисти подкрепиха кандидатите за депутати на „БСП за България“
05.03.2017
Подкрепата си за кандидатската листа на „БСП за България“ и за нейния водач Кристиан Вигенин обявиха членовете на Българския антифашистки съюз в Ямбол
Повече
Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета