Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовиниКоалиция „БСП лява България” откри предизборната си кампания в Благоевград

Коалиция „БСП лява България” откри предизборната си кампания в Благоевград

06.09.2014

Коалиция „БСП лява България” откри символично предизборната кампания в Благоевград. Средствата предвидени за откриването ще бъдат дарени на училищата в Гърмен, Сатовча и Хаджидимово.
                         
Ние решихме да не правим мащабно откриване на кампанията, защото в тези трудни времена партиите, политиците не бива да проявяват разточителност. Решихме средствата, спестени за откриването да отидат за закупуването на тетрадки с ликовете на велики българи, които ще бъдан подарени на първокласниците в няколко училища в региона, заяви водачът на листата на „БСП Лява България Кристиан Вигенин.
 
По думите на Вигенин само за малко повече от година предишното българско правителство е успяло да изпълни голяма част от социалните и икономически ангажименти, които бяха заложени в платформата на БСП за предишните избори. Сега, ние искаме да продължим и да изградим една социална държава, с активна социална политика, която не се изчерпва само с повишаване на доходи и пенсии, а която насърчава хората да се образоват и квалифицират, да създават бизнес и да бъдат предприемчиви, каза още водачът на листата на „БСП Лява България”.  
 
По отношение на предизборната платформа на коалицията Вигенин посочи като акцент в нея справедливост на държавата към всички. За последните 25 години се натрупаха много несправедливости и хората го усещат всеки ден на гърба си. Ние искаме всички да бъдат равни пред закона, всички да имат равен старт в живота, ние искаме едно прозрачно управление, което се води в интерес на хората, заяви той и допълни, че всичко това е напълно възможно, ако коалицията „БСП Лява България” бъде подкрепа от хората на предстоящите избори.
 
Според Вигенин една от причините предишното управление да не успее да изпълни всички ангажименти беше сложната конфигурация в парламента, както и позициите и действията на Движението за права и свободи в този период. Ние не изключваме след изборите взаимодействие с други политически сили, но обявяваме някои много важни елементи, от които в никакъв случай не можем да отстъпим и нашите евентуални бъдещи партньори, които и да са те, трябва да се съобразят с тях, допълни той.
 
В заключение Вигенин подчерта, че кандидатите за народни представители на „БСП Лява България” стартират кампанията си с амбиция и с вдигната глава, защото имат какво да дадат на България. Кампатията стартира традиционно с поднасяне на цвета на паметника на Димитър Благоев в центъра на града, а в църквата „Въведение Богороднично” беше отслужен водосвет за здраве и успех на кандидатите в кампанията.

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета