Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовиниСтартира шестото издание на конкурса за есе Стипендия „Европа”, учредена от българския евродепутат Кристиан Вигенин

Стартира шестото издание на конкурса за есе Стипендия „Европа”, учредена от българския евродепутат Кристиан Вигенин

20.11.2012

Българският евродепутат Кристиан Вигенин, съвместно с Центъра за европейски и международни изследвания (ЦЕМИ), обявяват конкурс за Стипендия "Европа" с цел мотивиране на младите хора да продължат обучението си и да се реализират в желаната от тях сфера.

Стипендия „Европа” е годишна, в размер на минимална работна заплата на месец. Чрез този конкурс, Кристиан Вигенин и ЦЕМИ се стремят да мотивират младите хора да насочват повече усилия в академичната си и професионална подготовка и да подпомогнат развитието им в избраната сфера. 
 
 
УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА:
 
Кандидатите трябва да са студенти в български университети и да са завършили успешно минимум втори курс. Тази година конкурсът е посветен на Избори 2013 г. Кандидатите трябва да влязат в ролята на лидери на политическа партия и да предложат своята визия, своята предизборна платформа, с която да спечелят гласоподаватели.
 
КРАЕН СРОК И ИЗИСКВАНИЯ:
 
В срок до 6 януари 2013 г. включително кандидатите трябва да изпратят:
 
- Есе на тема „Моята програма България 2013-2017”, в обем до 5 стандартни печатни страници (до 9 000 знака включително интервали)
- автобиографична справка в европейски формат
- снимка.
Есетата, които не са подадени в срок или надхвърлят посочения обем, няма да бъдат разглеждани.
 
Документите трябва да бъдат изпратени по електронен път на office@cemi-bg.org или по пощата на адрес:
 
София 1505, 
ул. "Константин Фотинов" 21
Информационен център на Кристиан Вигенин 
За конкурса СТИПЕНДИЯ „ЕВРОПА"
 
Кандидатите, представили най-добри есета, ще бъдат поканени да вземат участие във втория кръг на конкурса, който ще се проведе на 18 януари 2013 г. в Информационното бюро на Европейския парламент в България. Кандидатите ще бъдат оценявани от комисия, съставена от водещи български експерти по българска и европейска политика. 

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета