Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовини"БСП за България": Парите за майчинството ще се вдигат заедно с минималната работна заплата

"БСП за България": Парите за майчинството ще се вдигат заедно с минималната работна заплата

06.03.2017

Кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България"  арх.Даниела Сивкова, Нина Терзиева и Елена Анева учатваха в дискусия "Закрила на майчинството – форма за преодоляване на демографския срив в България", организирана от община "Тунжа", КНСБ- Ямбол, КТ- "Подкрепа"- Ямбол, читалища и неправителствени организации. 

 

 

"Демографският срив е системен проблем, т. е. той е в основата всички проблеми, затова и подходът към него трябва да е системен", заяви арх. Даниела Сивкова, кандидат за народен представител от листата с номер 10. И добави, че управлението на левицата ще поведе България към изход от този проблем чрез конкретните мерки , заложени в платформата. "Нашата цел е да превърнем страната в желано място за живот  на днешните и бъдещите поколения, като се спре задълбочаващата се бедност и доходите на хората гарантират достоен живот - обещават социалистите .

 

Елена Анева, осма в листата на Коалиция "БСП за България " разгледа демографския срив, като изтъкна няколко задължителни промени. " Увеличаване на платеното майчинство за отглеждане на деца от 1 до 2 години, майките да вземат детски добавки, без това да бъде обвързано с доходите на семейството и плавно преминаване към семейно подоходно облагане , като се приспадане до 50 лв. месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете. - уточни Елена Анева.

 

 

По темата за закрила на майчинството говори и съпругата на водача на червената листа Кристиан Вигенин -  д-р Милена Ангелова от Европейски икономически и социален комитет. В дискусията  се включиха още  много граждани, синдикати, представители на неправителствени организации

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета