Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовиниБСП се разделя с коалиционни партньори

БСП се разделя с коалиционни партньори

11.01.2017

Има сериозен подем на БСП в Благоевградска област, каза народният избраник от района Кристиан Вигенин и благодари публично на общинския и областен председател на партията Николай Бошкилов.

"Заслугата е и на младия ни лидер Николай. Няма ги вече скандалите, не съществуват интригите в структурите, както в Благоевград, така и в региона. Сплотени и мотивирани са всички общински организации", заяви Вигенин на първата си за годината пресконференция.

Само в областния център за месец са постъпили близо 40 заявления за членство в БСП, при това от млади и образовани хора, изтъкна председателят на социалистите Николай Бошкилов.

Молби за влизане в червените редици има и в останалите организации в Пиринско.

"БСП активно се готви за победа на предстоящите парламентарни избори. Листатата за кандидат-депутати от Благоевградско ще е готова до 11 февруари. Седмица по-късно тя вече ще е утвърдена от Националния съвет, като по партиен устав, водачите и номинациите на коалиционните партньори в листата, също се определя от националното ръководство", каза Бошкилов.

Николай Бошкилов и Кристиан Вигенин подчертаха, че на предстоящия вот БСП ще се раздели с поне три политически субекта в лявата коалиция, тъй като на президентските избори не са доказали активна причастност и мотивация за спечелването им. Те обаче не съобщиха кои партии ще отпаднат след решението на конгреса на БСП, който е на 4 и 5 февруари.

Към момента коалиционните партньори са 16, а съвсем скоро ще останат поне 13.

"След конгреса ще имаме яснота и за предизборната платформа на БСП. Амбицията ни е да имаме повече от трима депутати от Благоевградски избирателен район в следващия парламент. Мотивирани сме да спечелим убедително доверието на хората, което ни бе дадено на президенските избори. Готови сме да влезем в управлението на държавата", каза Кристиан Вигенин.

Пиринският депутат ще направи подробен отчет за работата на парламентарната група на левицата в разпускащото се след 17 дни Народно събрание, както и на кабинета. Той маркира, че народните избраници от БСП са участвали в редица законопроекти и са били активни в рамките на парламентарния контрол.

Вигенин подчерта, че благодарение на него и колегите му, преди месец бе осуетена крупна кражба на 1 000 000 лева от Министерство на външните работи, допуснало незаконна сделка с телефонни централи. Главна прокуратура вече образува наказателно производство за престъпление спрямо виновните държавни чиновници.

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета