Прочети повече
< >
НачалоНовиниПредстоящиКристиан Вигенин участва в Съвет „Външни работи” на ЕС в Брюксел

Кристиан Вигенин участва в Съвет „Външни работи” на ЕС в Брюксел

09.02.2014

Министър Кристиан Вигенин ще вземе участие в заседанието на Съвета на ЕС „Външни работи”, което ще се проведе на 10 февруари в Брюксел. Работните теми на сесията са свързани със ситуацията в Сирия, Ирак, Ливан, Йемен и Централноафриканска република.

Министрите ще обсъдят актуалното развитие на инициативата „Източно партньорство” и перспективите за бъдещото й развитие, както и Южното съседство. Върховният представител на ЕС Катрин Аштън ще информира първите дипломати на страните-членки за проведената среща на върха ЕС-Русия.

Преди началото на Съвета Кристиан Вигенин ще участва в среща на Групата за европейско действие на Молдова, под домакинството на френския и румънския външен министър. Външните министри ще имат възможност да обменят мнения относно приоритетите в програмата за реформи на молдовското правителство, в контекста на стремежа им за подписване на Споразумение за асоцииране с ЕС. На срещата Молдова ще бъде представена от министъра на външните работи и европейската интеграция Наталия Герман.

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета