< >
НачалоВ медиитеНационални медииВодачът на листата на БСП за Пловдив-град Кристиан Вигенин: Ценя всеки глас на пловдивчани

Водачът на листата на БСП за Пловдив-град Кристиан Вигенин: Ценя всеки глас на пловдивчани

 
+ 0
+ 0
20.10.2021

С програмата за първите 100 дни на управление искахме да покажем на българските граждани, че БСП е напълно готова от ден първи да работи по проблемите на хората и на страната. "Тези първи 100 дни са разделени условно на две части – най-спешни мерки и средносрочни мерки, чието реализиране трябва да започне в първите 100 дни и чийто резултат ще бъде постигнат малко по-късно“ – това заяви в интервю за Plovdiv24.bg водачът на листата на "БСП за България“ за 16 МИР Пловдив град Кристиан Вигенин.

Сред най-спешните дейности са проблемите с енергетиката и високите цени на тока, съответно – подкрепа за българските семейства и бизнеса. Втората важна тема са социалните въпроси, които донякъде са свързани и с предстоящия бюджет за 2022 г. - семейното подоходно облагане, данъчните облекчения, намаляване на ДДС върху основните храни месо, мляко, хляб и др., които вече са сериозен дял в разходите на домакинствата. Акценти са здравеопазването, ковид кризата и реформата в тази сфера, както и сферата на образованието.

"Докато другите продължават да издигат и лозунги в тази кампания, хората вече очакват да чуят конкретните предложения и ангажименти. БСП в тази година показа, че се опитва да създава стабилност, да създава среда, в която да може да се формира устойчиво управление, и заедно с това да постави в основата на разговорите за бъдещото управление именно политиката. Не кой къде какъв пост ще получи, а какви резултати трябва да се постигнат за България. От тази гледна точка кампанията ни ще бъде фокусирана върху конкретните предложения, истината, която искат да чуят хората. Всичко това ми дава надежда, че след тези последователни усилия, от третия опит, не само БСП ще има по-силен резултат, но и страната ще започне да излиза от кризите, в които беше вкарана“ – коментира Вигенин.

Политикът припомни, че БСП инициира референдум и събра 800 000 подписа за провеждането му на тема ядрена енергетика на страната и реализацията на АЕЦ Белене. Буквално дни след всенародното допитване правителството на ГЕРБ реши, че няма да има ядрената енергетика и АЕЦ Белене. Непоследователната политика доведе до сегашната криза, обясни той. Припомни и каква е съдбата на ядрените реактори днес.

В интервюто коментира какви са плановете на левицата за доходите на хората и за малкия и средния бизнес.

"Имаме много добре премислен план за България, по който сме работили години – той постепенно е бил променян, адаптиран в зависимост от ситуацията и мисля, че към днешна дата сме абсолютно готови с добре обмислени ангажименти. Ние отдавна сме се отказали от популизма като средство за печелене на краткосрочни политически дивиденти. Понякога сме страдали от това, че обещаваме по-малко от някои други, но това, което казваме, е напълно реализируемо. Заставаме пред хората с открито лице, със заявка, че сме готови да носим отговорността за следващото управление“ – заяви той.

Според Вигенин, в тази трудна ситуация е необходимо да се обединят усилията с други формации, като БСП бъде ядрото, стълбът на следващото управление. Причината е, че партията има опит, знания, добре премислена програма и експертен потенциал да реализира добро управление. Политикът разясни и защо левицата не успя в 46 НС да реализира третия мандат в предишния парламент. "Ако не успеем и след третия опит да направим правителство, това би било изключителна безотговорност към България и към гражданите“, смята социалистът.

Водачът на листата на левицата е убеден, че БСП ще бъде в следващото управление на страната, а чрез програмата, която ще се одобри като основа за дейността на следващия кабинет, ще се заложат мерки за решаване на най-важните проблеми на регионално равнище. Част от тях са прерогатив на местната власт, но в същото време има национални политики, които, ако се реализират правилно и в добра координация с местната власт, могат да решат тези проблеми.

"Търсенето на съгласие на ниво Пловдив от всички народни представители ще помогне много да прокарваме интересите на пловдивчани в следващия парламент“ – обясни той. Като един от най-големите проблеми посочи трафика, който може да реши с извеждането му извън града и разширяване на инфраструктурата от съседните общини по подобие на направеното в столицата.

Вигенин не пропусна да отбележи, че лидерите на основните партии са водачи на листите в Пловдив и затова пловдивчани не трябва да се учудват, че той като заместник-председател на партията е водач на листата на социалистите в тези избори. "Ако Пловдив е важен за нашите партии, нека го покажем с конкретни действия в следващия парламент. Така да се каже – хвърлям ръкавица към другите формации“ – призова той.

"БСП за България“ се стреми към увеличаване на резултата си в града. Вигенин заяви, че цени всеки глас получен в Пловдив и обеща, че ще бъде 12-ия депутат на Пловдив, независимо, че най-вероятно ще влезе от Ямбол като народен представител.

Източник:https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vodachut-na-listata-na-BSP-za-Plovdiv-grad-Kristian-Vigenin-Cenya-vseki-g-1138589?fbclid=IwAR3vueDkL8XUN18uEbUpIhCZmnvTLsaqC4FXgBdwunDPX44UHIoWZ32-9bY

 

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета