< >
НачалоВ медиитеРегионални медии
БСП ЗА БЪЛГАРИЯ: ЩЕ МОДЕРНИЗИРАМЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
10.03.2017

http://yambol-life.com/

Кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България " се срещнаха с офицери и сержанти от запаса и резерва по покана на председателя на организацията полк. Иван Тодоров. Основна тема, по която бяха изложени конкретни политики и решения, бе отбрана, сигурност и външна политика. "По отношение на вътрешната сигурност ние предвиждаме редица мерки, които ще гарантират спокойствието на гражданите, особено в по-малките населени места - засилване на полицейското присъствие, по-добро оборудване, отпускане на повече средстава за патрулиране." - това каза водачът на листата с номер 10 Кристиан Вигенин. "Колкото до външната политика и сигурността на страната, трябва да можем да формулираме ясно нашия интерес и да го отстояваме в организациите, в които членуваме. Разширяването на военното присъствие на НАТО в Черно море не е необходимо от гледна точка на сигурността ни, защото не смятаме Русия за заплаха. Патньорите трябва да уважават спецификите на всяка страна-членка." - допълни още Вигенин.
За да подкрепи кандидатите на "БСП за България" в срещата се включи Атанас Зафиров, член на Изпълнителното бюро на БСП и бивш народен представител, изнесъл основните битки срещу недалновидната политиката на правителството на ГЕРБ в областта на отбраната и въоръжените сили. Той представи основните моменти от предизборната платформа на БСП в сферата на сигурността и отбраната и констатира, че Министерството на отбраната беше дадено под аренда на един човек от земеделска партия и той доведе българската армия до позорно състояние."
Полк. Иван Иванов, почетен председател на Асоциацията на сигурността и отбраната и бивш зам.-министър в правителството на Орешарски, припомни мерките, предприети от тогавашното ръководство на министерството за стабилизиране на сектора. Неговата констатация е, че за съжаление в момента армията не е в състояние да изпълни задълженията си по Конситуция и това се дължи най-вече на двете управления на Борисов.
Водачът на червената листа Кристиан Вигенин изтъкна, че границата на България ще се пази много активно и стриктно, като трафикантските мрежи, които през последните години се увеличаваха, ще бъдат пресечени. "Нямаме нужда от център за бежанци в Ямболска област, имаме нужда от център, който да бъде на разположение на гранична полиция и на армията, за да имат нормални условия и да бъдат по-ефективни в опазването на границата.", подчерта той. Модернизацията на българската армия трябва да продължи. Въпреки че участието на България в НАТО дава сигурност, в днешния все по-нестабилен свят българската армия да бъде достъчно боеспособна, за да може да защитава страната и да допринася за общата сигурност.", очерта Вигенин намеренията на БСП.

Повече
БСП за България: Необходима ни е боеспособна армия
10.03.2017
Кристиан Вигенин: Повече полицаи, за да се намали битовата престъпност в селата
Повече
БСП ЗА БЪЛГАРИЯ: ЩЕ МОДЕРНИЗИРАМЕ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
10.03.2017
Кристиан Вигенин: Няма маловажни престъпления, понятието отпада от Наказателния кодекс
Повече
Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета