< >
НачалоВ медиите
Дончев, Цонев, Вигенин и Каракачанов първи на дебат
08.03.2021

Кандидат-депутатите Томислав Дончев от ГЕРБ, Йордан Цонев от ДПС, Кристиан Вигенин от БСП  и Красимир Каракачанов от ВМРО се изправиха в първи предизборен дебат в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

За мен основният въпрос е да се възстанови нормален политически диалог, защото той в момента е в режим на истерии, а така не се вземат решения, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ.

В следващия парламент целите на ДПС са страната да приеме и изпълнява програма за ускорено икономическа развитие, заяви Йордан Цонев. Да спрем омразата, разделението и агресията и да върнем политическата нормалност, посочи още той.

Според Йордан Цонев от ДПС трябва да бъде по-координирана политиката – и здравната, и тази с мерките по възстановяване от кризата. "Лятото беше проспано и здравната система не беше подготвена адекватно за новата вълна на заболяването, за това имаше тежки последици", смята Цонев. По думитему  икономическите мерки са били усложнени и достъпът до тях не е могъл да се осъществи.

Кристиан Вигенин от БСП отбеляза, че предстоят редица реформи, които трябва да бъдат реализирани – в образованието, в съдебната система.

Красимир Каракачанов заяви, че приоритетите на ВМРО са да продължи политиката за увеличение на доходите, защитата на националните интереси и недопускане на джендър идеологии, както и ясна гаранция, че Република Северна Македония няма да влезе в ЕС, ако продължава да води антибългарска политика. 

Има увеличаване на броя на заболелите от коронавирус, но това според Томислав Дончев е втора вълна на заболяването, а не третата. "У нас всичко е отворено. Изкуството при планирането на ограничителнителните мерки е от една страна да се забави и да се спре заразата, но от друга страна хората да могат да работят. Числата показват , че България по-скоро се справя“, добави той. По думите му окончателна оценка ще е възможна, когато приключим с това законодателство. 

Имаше периоди, когато БГ бе първа по смъртност, припомни Кристиан Вигенин. "Много често имаше нелогични действия, които бяха по виждане на министър-председателя, не въз основа на реалните препоръки и развитие на пандемията", отбеляза Вигенин. Според него има риск точно преди изборите да се окажем в пик на заболяването.

Красимир Каракачанов отбеляза, че реално се намираме във война с вируса. "Още от първия ден, когато се обявиха мерките, чест от политическите сили започнаха да ги саботират", заяви той.

Ако не сме единни по този проблем, каквито и мерки да се приложат, няма да има ефект, каза той. Според него правителството е взело необходимите мерки.

www.standartnews.com

Повече
„БСП за България“ иска да върне справедливостта и социалната сигурност
06.03.2021
Водачът на листата Кристиан Вигенин представи накратко останалите кандидати за народни представители, а те обясниха какви нови решения предлага левицата, за да смени модела на управление и да покаже истинска грижа за хората.
Повече
Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета