Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовиниВигенин в Ямбол: Истинската промяна е възможна с БСП начело на страната

Вигенин в Ямбол: Истинската промяна е възможна с БСП начело на страната

18.05.2024

Кандидатите на БСП ще работят за защита на българския национален интерес и у нас, и в Брюксел

„И двата вида избори, които предстоят, практически имат една и съща цел – защита интересите на България  и на българските граждани.“ Това заяви водачът на евролистата на „БСП за България“ и тази за народни представители в 31-и Многомандатен избирател район Ямбол Кристиан Вигенин.

В художествена Галерия „Жорж Папазов“ в гр. Ямбол социалистите откриха кампанията си за предстоящите на 9 юни парламентарни и европейски избори. Бяха представени кандидатите за народни представители от областта, както и част от кандидат-евродепутатите на БСП: Вяра Емилова, Гергана Алексова, д-р Събина Петканска и Радостина Георгиева.

„Залагаме на кандидати, които познават добре политическите процеси в страната и проблемите на хората. Само такива кандидати могат да отстояват успешно българския интерес и у нас, и в Брюксел“, каза Вигенин. 

Той посочи, че коалицията е номинирала и много млади експерти в различни области и така средната възраст на листата за членове на Европейския парламент, както и  тази за народни представители от Ямболско, е 44 години.

„БСП години наред следва своите политически принципи, отстоява ги, въпреки трудностите и аз съм убеден, че тази наша последователност ще се оценява от все повече хора, допълни водачът на двете листи.

„БСП и нейните партньори имаме много ясен план в каква посока трябва да се развива България – как да се отърве от тези олигархически зависимости, които не позволяват управлението да бъде в интерес на хората; как в центъра на политиките да се постави развитието на страната, на отделните региони, подпомагането на хората в нужда, на работните места, конкурентната икономика, земеделие, енергетика – все неща, които сме отстоявали през годините”, коментира още Кристиан Вигенин.

Той подчерта, че БСП е партията, която формира политиките си след широки дискусии с хората и че знае как да постига целите си. Затова и истинската промяна, новото начало за България по думите му са възможни, само ако „БСП за България” има водеща позиция в управлението на страната. „А не да ни подхвърлят безпринципни коалиции в името на властта, които убиват страната, не носят прогрес и които, въпреки мантрите, не ни правят повече европейци и повече уважавани в Европа и в света, а точно обратното”, допълни Вигенин.

Водачът на листата в Ямбол обърна внимание на свързаността на двата вида избори: „Повечето значими политики, които искаме да реализираме, не могат да се случат без европейска подкрепа. И обратното – няма никакъв смисъл да се вземат някакви важни решения в Брюксел, ако те не намират своето продължение и адекватно приложение тук, в националната политика”.  

Според него номинираните от „БСП за България” кандидати за народни представители и за членове на Европейския парламент са личностите, които ще работят за най-важната цел – защитата на българските национални интереси и решаване на конкретните проблеми на ниво държава и региони.

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета