Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовиниВигенин за Радослав Кирев: Важно е, че идва с чисти намерения!

Вигенин за Радослав Кирев: Важно е, че идва с чисти намерения!

20.10.2023

Заместник-председателят на Народното събрание – Кристиян Вигенин (БСП) пристигна в Разлог, за да окаже 100-процентовата си подкрепа към кандидата за кмет на общината – Радослав Кирев.

Вигенин посети Пенсионерския клуб в Разлог, частен цех в града, а денят завърши със среща в родното на Вигенин село – Горно Драглище.

„Щастлив съм, че съм тук! Радостен съм, че съм сред вас, до вас, пред вас! Дошъл съм, за да изкажа лично подкрепата си към кандидата за кмет – Радослав Кирев, който бе издигнат единодушно от коалиция „БСП за България“. Радослав е мъж с достойно минало и корени. Вярваме, че бъдещето му определя да бъде кмет на Разложката община, която трябва да бъде управлявана от хора като него – открити, честни, достойни, професионалисти, хора с опит и мъдрост“, каза Вигенин.

Той коментира, че БСП има силна кандидатура, която вярва, че ще има успех на балотажа, тъй като Радослав Кирев е „неопетнен“ от политиката, не е преминавал от партия в партия, дори и сега не е член на такава. Той няма комерсиални цели, има богат опит като ръководител и администратор, наясно е с проблемите на хората, защото говори с тях директно – очи в очи.

Пред жителите на Разлог и Драглище Кирев каза:

Дойдох пред вас не като поредния кандидат, който обещава и след това не се появява 4 години. Искам да говорим днес с вас, така както ще го правим с следващите години – открито. Нямам намерение нито да се крия в кабинета си, нито да изключвам телефона си, нито да ви подминавам по улиците, нито да ви лъжа. Аз съм човек с бизнес и това трябва да ви подсказва две неща – разбирам всеки един аспект на работата, която вършите. И второ – нямам нужда от кметски пост, за да си напълня портмонето. Зная, че думата власт стана мръсна и да си политик означава да си крадец. Аз обаче нямам зад гърба си политическа кариера – работил съм и сега работя, така, както вие, за да отглеждам семейството си, тук – в Разлог. Имам късмета до мен да са обаче хора с опит в диалога, в дипломатичността. От вас зависи какво ще свърши кмета, защото вие сте работодателят, а кметът е изпълнителят! Вие определяте какво да прави той, как да изглежда общината, какво да се прави в нея и да държите сметка за свършеното. Предизборната кампания е изпълнена с много кал, обещания, които звучат неестествено, но аз съм тук, за да ви убедя в едно – да гласувате! Какво и да ви казват, каквото и да чувате, просто не вярвайте, защото вие имате разума и свободата да направите избор! Никой не определя какъв да е той, никой няма право да посегне на работата ви, на доходите ви, на близките ви! Вие определяте сами бъдещето си и ако не отидете до секциите, значи, че или се страхувате, или сте обезверени, или сте пасивни. Не бъдете нито едно от тези три неща, защото алтернатива винаги има! Избор винаги има!!!

В пенсионерския клуб в Разлог аудиторията бе изключително активна откъм въпроси. Хората поставяха проблеми пред кандидата, искайки от него отговор дали би могъл да ги реши, а не само да обещава.

Хората поставиха въпроси за изграждане на Дом на покойника, за по-добра социална политика и достъп на повече нуждаещи се до нея, за завръщане на младите от чужбина.

По всички теми Кирев бе напълно подготвен, представяйки акценти от предизборната си управленска програма, която включва нуждите на общината и нейните жители.

Радослав Кирев е човекът, който носи успеха със себе си, доказал го е като успешен бизнесмен в чужбина, доказва го и в родния ни Разлог. За първи път пред вас се изправя такъв кандидат – който не иска власт, за да се облагодетелства, а за да работи усилено за развитието на общината.

В шивашкия цех жените коментираха темата за „разпродаването“ на село Баня и нарочното „изтичане“ на най-важния ресурс – минералната вода. Поставен бе още и проблемът за работата на общинската администрация и огромния брой служители, които своевременно се превръщат по принуда в най-големия електорат за определен кандидат.

Работещите в цеха изразиха възмущението си от това, че определени кандидати за кметове упражняват натиск и заплахи над хората с цел печелене на гласове.

Това са местни избори, а те са едни от най-важните, така както парламентарните. Местните избори определят ръководителя на общината за 4 години. Не си продавайте гласа! Мислете за бъдещето си! Г-н Кирев е успял човек, който има прекрасен опит, който от чужбина може да пренесе тук! Кметовете, които ние издигаме, не виждат само Разлог и хората в центъра му, а за тях всеки човек е важен – във всички населени места! За г-н Кирев е важно, че идва с чисти намерения и желание да направи нещо полезно за жителите на Общината! Никой кмет обаче не може да се справи сам, затова нашата парламентарна група ще направи всичко възможно за достигане на повече средства до Община Разлог. Важно е да има предприемчиви хора с малък и среден бизнес, за да може хората да видят смисъл да се върнат, а за да го направят – то трябва да имат работа и добра среда за живот, за създаване на семейства, каза Кристиян Вигенин.

Той подчерта и важността на общинските съветници, затова подкрепата е за номер 1.

Именно жребият – който отреди първия номер на Кирев, Вигенин каза, че единицата отива на кандидата и се пошегува, че следващите избори ще направи регистрацията си в родното Драглище, за да гласува за втори успешен мандат за Кирев.

Той е човек, живял в чужбина и се е върнал. Той е създал работни места в Разлог, разбира какво е нужно, за да създаде условия повече хора като него, избрали първоначално чужбина, да дойдат обратно в родния си град или село. Той има практично отношение към проблемите, затова ще ги реши целенасочено и знае как да управлява финансите ефективно. Смятам, че всичко това – като негов опит, имат значение, както и визията му за общината. Ние избираме не само личност, но и човек с ясни идеи как общината да бъде конкурентна, развита и наистина модерна!

Срещата в Горно Драглище завърши с въпроси и коментари на жителите по важни за селото теми, сред които за качеството на водата, за данък „смет“. Отново Кирев представи своята програма обстойно.

 

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета