Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовиниКристиан Вигенин: БСП е в по-добра кондиция, по-обединени сме

Кристиан Вигенин: БСП е в по-добра кондиция, по-обединени сме

22.01.2024

БСП е в по-добра кондиция, което се дължи на сравнително по-добрите резултати на местните избори, което дава мотивация и оптимизъм за това, което предстои - и евроизборите, а и важните решения на есен. Това каза в студиото на "Денят започва" Кристиан Вигенин - член на ИБ на БСП и заместник-председател на Народното събрание, в коментар за отминалия Национален съвет на социалистическата партия.

"Годината ще бъде интересна за нас, но я посрещаме по-обединени. Критичните гласове не са по-малко, критика винаги ще има, но тя е добронамерена, а не по начина, по който я виждахме доста често и по медиите през предишните месеци, която сякаш целеше да ни разделя и руши отвътре. Мисля, че този период от развитието на партия сящаш сме го преодоляли", допълни той.

Фокусът на БСП е към европейските избори, отбеляза Вигенин и допълни:

"Изборът на нови ръководства в партията ще започне непосредствено след европейските избори."

По думите му БСП е готова с жалбата до Конституционния съд срещу решението на депутатите новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да изкарат пълния си 9-годишен мандат, но преди да внесат жалбата ще я обсъдят с представители на "Възраждане" и "Има такъв народ".

Вигенин обясни и за какво ще настояват от БСП при избора на ръководства на регулаторите с изтекли мандати:

"Ние държим в тези регулаторни органи - някои от тях много важни - КФН, КЗК Комисията за противодействие на корупцията да не влязат политически лица, както това се случи сега, а да влязат най-добрите професионалисти. Не е проблем толкова в партийното членство, но ние държим тези органи да не бъдат разпределяни квотно. Едно на ГЕРБ, едно на ПП, едно на ДПС и оттам нататък каквото предложат това. Това е извращение. Не се търсят най-добрите кандидатури, а в името на сглобката всеки предлага това, което сметне за най-удобно чисто партийно. Този подход е абсолютно неприемлив и застрашва интересите и на Европейския съюз."

Какво още каза Кристиан Вигенин вижте във видеото.

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета