Прочети повече
< >
НачалоНовиниНовиниКристиан Вигенин: Трябва да преодолеем разломите в развитието на отделните региони

Кристиан Вигенин: Трябва да преодолеем разломите в развитието на отделните региони

15.03.2023

България в последните години не просто се развива не достатъчно ефективно, а България е вече на две скорости”, обяви Кристиан Вигенин в Ямбол. „Растат огромните разломи по отношение на богатство и бедност, растат разломите между регионите – силно развити няколко големи града и останалите, които все по-трудно вървят напред – защото губят инвестиции, губят хора – това е една недалновидна държавна политика”, категоричен е водачът на листата на „БСП за България” в Ямболско. По думите му „повече от всякога, България днес има нужда от силна социалистическа партия, за да се гарантира равнопоставен достъп до качествено образование, здравеопазване, възможност за развитие и достойно заплащане.

„Не може да има силно общество, не може да има успешна държава, ако тези пропасти не бъдат преодолени”, смята Кристиан Вигенин. Политическата сила, която последователно поставя фокуса върху този проблем е именно БСП, допълни той.

В програмата си лявата партия е заложила създаване на  Национален фонд за сближаване между регионите, инвестиции в пътна и ВиК инфраструктура, стимули за малкия и средния бизнес. Преодоляването на разломите преминава и през финансова децентрализация на общините, създаване на условия за равен достъп до качествено образование, а също и реформа в здравната система, при която държавни и общински болници да не са търговски дружества, а в отдалечените райони да има „защитени лечебни заведения”. Сред ангажиментите на „БСП за България” е и въвеждане на система за привличане на бъдещи специалисти (ученици и студенти) чрез стипендии за завръщане в района.

„Вече постигнахме не малко като реализация на наши идеи. Продължаваме да работим за прокарване на мерки, които касаят конкретно ежедневието на хората и са реална подкрепа за тях в тези нелеки времена”, коментира още Кристиан Вигенин.

         

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Изпрати на приятел
E-mail на получателя: *
Подател: *
Вашият E-mail: *
* Задължителни полета